Waarom digitaal factureren?

1) Digitaal factureren is sneller en eenvoudiger

Een factuur opstellen, printen, in de envelop steken, frankeren, hem naar de post brengen, ... Daar kruipt aardig wat tijd in en dan zwijgen we nog over het versturen van de herinneringen.  De factuur via Microsoft Word of Excel als PDF-bijlage via e-mail versturen, scheelt weliswaar tijd, maar vereist nog altijd meerdere handelingen.

Uit onderzoek blijkt dat het verwerken van een volwaardige e-factuur, van ontvangst tot betaling, gemiddeld slechts 5 minuten kost.  Voor een zelfgemaakte PDF-factuur, is dat nog steeds het dubbele.  Voor een fysieke factuur is dat maar liefst 18 minuten.

Via onze facturatiesoftware kan u uw facturen automatisch versturen als PDF bijlage, maar ook als een volwaardige e-factuur (een UBL-bestand).

Door uw factuur digitaal te versturen, kan ze meteen worden ingelezen in het facturatieprogramma van uw ontvanger.  U bespaart dus niet alleen zelf tijd, maar ook uw klanten verwerken en betalen uw facturen makkelijker.  Bovendien worden digitale facturen sneller ontvangen door de juister persoon en daardoor ook vaak sneller betaald.


2) De papieren en digitale factuur zijn juridisch gelijk gesteld

Meer zelfs, de overheid wilt u stimuleren om digitaal te factureren omdat het de volledige economie ten goede komt wanneer alle ondernemingen efficiënt werken.  In België mag u de kost van uw digitale facturatie voor 120% inbrengen (voorlopig geldt alvast deze maatregel tot eind 2022).  Hierdoor verdient u een deel van uw investering terug via belastingvermindering.


3) Digitaal factureren is goedkoper

U bespaart niet alleen op papier, printerinkt en postzegels, maar ook behoorlijk op werkuren die u voortaan zal kunnen investeren in zaken die u geld opbrengen.


4) Minder kans op fouten

Bij digitale facturatie hoeft u veel minder stappen te doorlopen.  Via een digitale facturatiesoftware verloopt veel geautomatiseerd en zijn extra controles ingebouwd om fouten te vermijden.  Zo vermijdt u o.a. fouten in factuurnummering, adresseringsfouten en rekenfouten t.o.v. het totaalbedrag.


5) Digitaal factureren is beter voor het milieu

Door digitaal te factureren bespaart u veel papier.  Dat scheelt bomen.  Als alle bedrijven in Europa elektronisch zouden factureren, spaart dat zo'n 40.000 voetbalvelden aan bos, per jaar.  Bovendien daalt door digitale facturatie ook de CO2-uitstoot omdat het aantal transportkilometers afneemt.


6) U zal beter zicht krijgen op uw financiële stand van zaken

Door digitaal te factureren, weet u op ieder moment, exact hoeveel geld er onderweg is en wanneer u het ongeveer mag verwachten.  U hebt snel een overzicht aan wie uw beste betalers zijn, wat de gemiddelde betalingstijd is en hoeveel omzet u in een bepaalde periode gedraaid heeft.


7) Betalingsherinneringen zijn klantvriendelijker, gaan vlotter en zijn automatiseerbaar

Digitale facturatiesoftware weet exact wanneer elke factuur best herinnerd wordt. Door de sympathieke teksten die voorzien zijn als betalingsherinneringen, komt u professioneel en correct over bij uw klanten.  Wij garanderen u dat een correcte betalingsopvolging er voor zal zorgen dat u sneller geld ontvangt, minder geld misloopt en meer gemoedsrust heeft over uw financiën.

Spendeer minder tijd aan facturatie

Start vandaag nog

Spendeer minder tijd aan facturatie

Start vandaag nog.

Probeer nu gratis

Geen krediet kaart nodig. Annuleer wanneer u wil.